Followers

Thursday, 2 February 2012

Tabiat Makanan yang Sihat

Tidak semua antara kita bersedia mengikut julat pamakanan yang betul. 7 perkara penting ini perlu kamu patuhi jika mahu tubuh berada dalam keadaan yg seimbang,sihat dan sempurna.


1) Amalkan tabiat makan sajian makanan yg seimbang.
2) Sering mempelbagaikan makanan yg dimakan dan tidak memilih makanan yg digemari saja.
3) Makan mengikut waktu bukan kerap makan atau biarkan perut terlalu kosong.
4) Disiplin diri dalam pengambilan makanan dengan aktiviti supaya sihat dan berat badan dapat dikawal.
5) Menagamalkan pengambilan makanan yg terjaga kebesihannya.
6) Minum air masak secukupnya kerana tiga perempat tubuh badan manusia terdiri daripada air.
7) Jangan mudah dipengaruhi iklan utk memakan makanan yg manis,tinggi kandungan garam, terlalu berlemak dan berminyak.

Sunday, 29 January 2012

Kayap Testimoni


Hai..Pernah dgr nama penyakit kayap x? Actually,penyakit kayap terbahagi kepada tiga jenis, iaitu kayap melukut,kayap jagung dan kayap ular (herpes zoster@ disebut shingles berpunca drpd serangan virus Varicella zoster(VCB) iaitu kelompok virus herpes).


Lazimnya ruam kayap ular ini bermula dari tengah belakang dan merebak hingga ke bahagian dada. Pada kebiasaannya kayap ular ini menyerang sebelah dada sahaja. Akhirnya,kayap ular ini akan menyerang urat saraf 'rasa' di bahagian mata,sekiranya ia tidak dirawat ketika di peringkat awal lagi. Bila ini berlaku,seseorang akan merasa pengin-pening dan sakit diikuti pula dengan tumbuhan ruam di bahagian dahi dan di bahagian tepi mata.


Below,i share one of our testimoni yang berjaya merawat penyakitnya dengan penggunaan SNE product.So,lets share to us what about yours~:D


Nama: Puan Norsiah Bt Hassan
Umur : 50 tahun
Alamat: Ampang,Selangor


Penggunaan: SNE kapsul 4 biji pagi dan malam

SEBELUM

SELEPAS                          

Monday, 23 January 2012

Strategi Hadapi Kenaikan Dalam Diet


Hi guyz..welcome back.hehe..I would like to share some tips la..Kdg2,,perempuan ni..berat badan adalah satu bnda yg kite slalu pikiak..betoi dok? especially kalo berat naek..(sape stuju? angkat tgn smbil pusing2:P) hehe
So,i nak share several tips that i penah bace n dengaq..sharing is caring rite?:P hehe..


1)Simpan sebuah jurnal / diari diet
     Act, langkah ni membantu kita lebih rasional sewaktu memilih makanan kita. So,kirenye berat badan kite x     turun2 jgk after kite record,mesti ade yg x kene..mesti ade yg terlebih ape2 kan..So,kene lakukan betul2 la..hehe


2) Jangan terlalu memaksa diri
     Yeap,Don't force urself sgt...Sekiranya u ols merendahkan lagi tahap pengambilan kalori dlm tempoh ini,mmg la cpt langsing. Tp,usaha yg telampau maybe akn mmbuatkan tahap metabolisme jugak menurun..Gangguan pada tahap metabolisme akn membantu penurunan berat meskipun jumlah kalori yg anda ambil semakin berkurang. Kesanya,berat badan tidak akan menurun seperti yg diimpikan.Utk itu,kekalkan jmlah pengambilan kalori yg sesuai mengikut aktiviti yg anda lakukan.


3) Banyakkan pengambilan serat dan sayuran hijau 
     Bykan  pengambilan serat dan sayuran hijau seperti brokoli,kubis, asparagus,kacang buncis,bayam dan lain2 sayuran spt cendawan,terung atau tauhu yang tinggi protein.


4) Hindari makan malam yang berat
     Jika anda risau jumlah pengambilan kalori anda terlebih,maka hindari makan malam yg berat,Gantikan nya dengan pengambilan susu kotak berperisa dan sebiji buah2an.


5) Lakukan aktiviti kecergasan 
     Cuba untuk lakukan aktiviti kecergasan sekurang-kurang nya dua kali seminggu kerana itulah cara terbaik bg membantu anda mengekalkan berat ideal yg telah d capai.


Ok..SELAMAT MENCUBA!!: :D

Saturday, 7 January 2012

TESTIMONIALS

We do not know when we will get ill right? Actually, we can prevent early by taking good supplements,eat healty foods, practices healty life style and etc. :) 


One more thing we need to remember is every diseases have its own cure.  Stiap Ubat,ada penawar nya:).. Thus, in this post, we would like to share several critical diseases that had been cured by SNE products. We hope, for those having the same problems, can contact us and try SNE's products.


Prevent and Cure before its late!:)

DARAH TINGGI
Tekanan Darah Tinggi (hipertensi) adalah suatu peningkatan tekanan darah di dalam arteri.Secara umum, hipertensi merupakan suatu keadaan tanpa gejala, di mana tekanan yang tinggi di dalam arteri menyebabkan meningkatnya rasiko terhadap strokeaneurisma, gagal jantung, serangan jantung dan kerosakan ginjal. 


Hampir 90% pengidap hipertensi, penyebabnya tidak diketahui dan keadaan ini dikenal sebagai hipertensi esensialatau hipertensi primer. Hipertensi esensial kemungkinan memiliki banyak penyebab; beberapa perubahan pada jantung dan pembuluh darah kemungkinan bersama-sama menyebabkan meningkatnya tekanan darah.

Penyebab hipertensi lainnya yang jarang berlaku adalah feokromositoma, iaitu tumor pada kelenjar adrenal yang menghasilkan hormon epinefrin (adrenalin) atau norepinefrin (noradrenalin).

Kegemukan (Obesiti), gaya hidup yang tidak aktif (kurang senaman), stres, ketagihan alkohol atau terlebih garam dalam makanan adalah antara penyumbang terjadinya hipertensi. Stres juga cenderung menyebabkan kenaikan tekanan darah untuk sementara waktu, jika stres telah berlalu, maka tekanan darah biasanya akan kembali normal.



KENCING MANIS
Kencing Manis adalah keadaan di mana badan kita tidak dapat mengawal paras gula dalam darah (glukosa) dalam keadaan normal (3-8mmol/liter).


Kesan penyakit ini kepada manusia bukan sahaja kita akan mendapat penyakit kencing manis,tetapi juga kita berisiko untuk mendapat penyakit lain antaranya komplikasi buah pinggang, mati pucuk, penglihatan terjejas dan boleh sebabkan buta dan penyakit2 lain. Hanya dengan satu penyakit boleh merebak kepada macam-macam penyakit.huhu!










TYROID
Tyroid adalah bengkak di bahagian depan leher iaitu di bahagian atas dan di antara tulang selangka. Symptom-symptom nya adalah pembengkakan kelenjar tyroid yg akan menyebabkan leher membengkak, rasa perit di kerongkong,batuk,suara menjadi parau.






STROK
Strok adalah serangan otak dan terjadi apabila bekalan darah ke otak terganggu. Otak adalah pusat saraf tubuh, mengawal setiap yang kita lakukan atau fikirkan, di samping mengawal fungsi-fungsi automatik seperti pernafasan. 


Untuk berfungsi,otak memerlukan bekalan darah berterusan yang membawa oksigen dan nutrien yang amat penting. Apabila saluran darah di dalam otak anda pecah atau tersumbat,bekalan darah akan terhenti dan sel-sel otak akan kekurangan Oksigen dan nutrien.





Wednesday, 28 December 2011

NEW YEAR SPECIAL OFFER for SNE products!!!! Do Grab it Right Now!!

Hi All,Happy New Year 2012!!! Since SNE's products baru saja di promosikan di dalam blog ni, oleh itu pihak kami ingin menawarkan SPECIAL OFFER kpd our beloved customers. Oleh itu, jangan lepaskan peluang untuk memilik product ini untuk meningkatkan tahap kesihatan kita sekeluarga. 


SNE KAPSUL  : Normal Price : RM220
                      Offer Price    : RM 200 ( 1 Box), RM 390 (2 boxes)


BEUTSKIN     : Normal Price : RM240
                      Offer Price    : RM 220 ( 1 Box), RM 430 (2 boxes)


EXCEL TEA    : Normal Price : RM90
                      Offer Price    : RM 80 ( 1 Box), RM 155 (2 boxes)


WIS-D           : Normal Price : RM220
                      Offer Price    : RM 200 ( 1 Box), RM 390 (2 boxes)


ARTERCARDY: Normal Price : RM220
                      Offer Price    : RM 200 ( 1 Box), RM 390 (2 boxes)


                                POSTAGE ADALAH FREE!!!!




P/s: New Year Special Offer for SNE products Order  hanya di buka sehingga 8th January 2012! Do grab it fast!!!!


>DO GRAB IT BEFORE IT'S LATE!! PROMOTION OPEN UNTIL 8TH JAN 2012!!


Sunday, 25 December 2011

SNE'S PRODUCTS

SNE KAPSUL



Nama produk : SNE Kapsul
Kod Produk : 10002
Berat : 500mg x 60 capsules
No. Pendaftaran Kementerian Kesihatan : MAL20034169TCR
Harga : RM220.00 


Kapsul SNE menggabungkan minyak biji Seabuckthorn dengan Mukopolisakarida Bio-aktif sebagai ramuan aktifnya, diekstrak dan diperhaluskan dengan penggunaan teknik pengekstrakan superkritikal karbon dioksida. KAPSUL SNE berkesan untuk menyingkirkan toksin dan radikal bebas, meningkatkan sistem imun, mengaktifkan sel-sel otak, sistem saraf dan sistem endokrin, serta menyelaras dan membaik pulih sel-sel badan untuk mencapai tahap metabolisme yang optimum.


6 Ciri Utama:
  • Melanjutkan usia
  • Menyuburkan & mencergaskan sel
  • Menyelaras & membaik pulih sel
  • Mengandungi kesan anti-bakteria
  • Menyeimbangkan sistem badan
  • Membersih darah & membantu dalam proses penyaktoksikan
Manfaat Utama:
  • Berkeupayaan untuk menyingkirkan radikal bebas dan elemen bernahaya
  • Meningkatkan fungsi sistem imun
  • Mencegah pelbagai jenis penyakit sistem pencernaan
  • Mengurangkan tahap lipid darah dan kolestrol, justeru mencegah penyakit kardio-serebrovaskular.
  • Mencegah jangkitan influenze
  • Mencegah kerosakan yang diakibatkan oleh sinaran dan pengoksidaan
  • Menggalakkan peredaran darah dan mengelakkan pembentukan bekuan darah/trombus; mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas pembedahan
  • Mencegah dan merawat pelbagai masalah ginekologikal. Produk ini amat sesuai untuk kaum wanita.
  • Membantu perkembangan fizikal dan keupayaan mental kanak-kanak
  • Meningkatkan kesihatan kulit dan menangguhkan proses penuaan.

BEUTSKIN ESSENCE


Nama Produk : Beutskin Essence
Kod Produk : 10023
Berat : 500mg x 60 capsules
No.Pendaftaran Kementerian Kesihatan : MAL08031430TR
Harga : RM240.00 


Beutskin Essence diformulasi dengan menggunakan ramuan unik super platinum yang diekstrak daripada pati tumbuhan dan digabung dengan penggunaan teknik pengekstrakan superkritikal CO2,berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan pantas demi mencerahkan dan memperbaharui sel kulit secara menyeluruh. Ia menggalakkan metabolisme sel dari dalam ke luaran supaya badan menjadi lebih sihat dan kulit menjadi lebih cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti penyahaslian dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.

5 Faktor Utama:

  • Faktor memutihkan
  • Faktor pencerahan kulit
  • Faktor memperbaiki gen
  • Faktor metabolik
  • Faktor anti-pengoksidaan

Manfaat Utama:

  • Menyingkirkan toksin & mencantikkan kulit
  • Mengembalikan kelembutan & keanjalan kulit
  • Anti penuaan, mengurangkan kedut halus & menggalakkan pertumbuhan semula sel
  • Warna kulit yang rata & memutihkan pigmen

EXCEL TEA


Nama Produk : Excel Tea
Kod Produk : 10003
Berat : 3g x 30 sachets
Harga : RM90.00 



Excel Tea diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan asli dan semulajadi seperti buah hawthorn, stigma jagung, daun seabuckthorn dan aloe vera yang bermanfaat kepada kesihatan manusia. Kandungan aktif nutrisinya diekstrak melalui penggunaan teknologi moden, bebas daripada pencemaran dan tiada kesan sampingan.Ia berupaya menyingkirkan toksin dan logam berat dari tubuh manusia yang membantu mengurangkan masalah pempigmnenan, meningkatkan keserian wajah , menyingkirkan lemak berlebihan dan meningkatkan kesihatan menyeluruh.

4 Faktor Utama:

  • Membersihkan darah & menyahtoksikkan badan
  • "Melancarkan" & "Mencergaskan"
  • Memberikan kesan pelangsingan & meningkatkan keserian kulit
  • Kesan penyelarasan dua hala
Manfaat Utama:

  • Menyingkirkan toksin dalaman
  • Menyingkirkan toksin luaran
  • Melegakan sembelit
  • Mengurangkan tahap lipid darah
  • Melindungi hati dan pundi hempedu
  • Menentang serangan virus
  • Meningkatkan tekstur kulit
  • Menyingkirkan lemak dan membantu melangsingkan tubuh badan
  • Menangguhkan proses penuaan

WIS-D ESSENCE


Nama Produk : Wis-D Essence
Kod Produk : 10026
Berat : 300mg x 60 capsules
No.Pendaftaran Kementerian Kesihatan : MAL08031425TR
Harga : RM220.00 

Wis-D Essence diformulasi melalui pencapaian cemerlang dengan menggabungkan penyelidikan saintifik dan konsep Perubatan Tradisional dan menghasilkan faktor aktif FV (Faktor Pertumbuhan) yang diekstrak daripada tumbuhan organik demi memberikan khasiat yang diperlukan tubuh untuk meningkatkan darjah kecerdasan (IQ) dan ketinggian manusia. Ia meningkatkan fungsi metabolik sistem endokrin manusia, merangsang kelenar pituitari untuk menghasilkan hormon pertumbuhan yang penting, serta meningkatkan kadar pertumbuhan tulang dan IQ.

5 Faktor Utama:

  • Menggalakkan penghasilan hormon pertumbuhan
  • Merangsang kelenjar pituitari
  • Mengaktifkan sel, meningkatkan penghasilan hormon pertumbuhan oleh kelenjar pituitari
  • Membekalkan nutrien yang mencukupi
  • Meningkatkan kecerdasan otak

Manfaat Utama:

  • Meningkatkan daya ingatan dan mencegah demensia
  • Memperbaiki dan merangsang sel-sel otak
  • Menggalakkan perkembangan DNA dan RNA, tumbesaran dan sintesis, mengelakkan penuaan sel otak
  • Meningkatkan keaktifan SOD dan aktiviti antipengoksidaan, menyingkirkan radikal bebas, melindungi tisu otak
  • Melancarkan peredaran darah pada otak,merangsang sel-sel otak yang dorman
  • Meningkatkan faktor pertumbuhan dalam badan, menggalakkan tumbesaran tulang
  • Menggalakkan fungsi penceraian tulang dan faktor pertumbuhan sel-sel tulang
  • Merangsang rekahan epifisis dan sel-sel rawan,meningkatkan kadar sintesis tulang baru melalui kalsifikasi protein, melanjutkan tempoh tumbesaran tulang dan membuka semula titik pertumbuhan tulang yang telak diosifikasi

Saturday, 24 December 2011

SNE??????





SUPER NUTRIENT ESSENCE (SNE).. Basically, Produk ini yang dihasilkan dari biji buah Seabuckthorn (dari Mongolia) ini kemudiannya digabungkan dengan bahan-bahan semulajadi yang terbaik dapat memenuhi khasiat-khasiat yang diperlukan oleh tubuh badan manusia, dan terbukti berkesan terhadap berbagai jenis penyakit disamping meningkatkan daya keimunan tubuh badan manusia..
Kapsul SNE berupaya membantu mereka yang mempunyai berbagai penyakit seperti darah tinggi, darah rendah, kencing manis, sakit buah pinggang, barah, tiroid, kanser payudara, buasir, gastrik,senggugut, sakit jantung, hepatitis B, kelamin lemah, sukar mengandung, keputihan, kekurangan darah, insomnia, buasir, sembelit, radang peparu, ulser, tumor, kencing malam, gaut, masalah ginjal,katarak mata, sakit kulit (psoriasis), kulit sensitif, migrain, strok, kebas-kebas anggota, sawan, asma, sakit otot, jerawat, dan sebagainya lagi.
Pakar-pakar perubatan telah membuktikan KAPSUL SNE (SUPER NUTRIENT
ESSENCE) boleh mendatangkan banyak faedah. Berupaya menyingkirkan radikal-radikal bebas dan unsur-unsur merbahaya:
-Bertindak sebagai agen ditoksifikasi dan anti-virus.
-Meningkatkan kekuatan system keimunan dalam 15 hari.
-Memulih dan mencegah penyakit-penyakit system penghadaman dengan berkesan.
-Mengurangkan ketulan darahan dan kolesterol disamping mencegah penyakit salur darah.
-Mencegah petumbuhan sel-sel kenser dan bahan-bahan karsinogenik.
-Meningkatkan kecekapan fungsi hati iaitu menyingkirkan toksin-toksin dan menguatkan organ-organ penting termasuk jantung, pankreas dan buah ginjal.
-Mencegah jangkitan selsema.
-Berkesan dalam rawatan melecur, parut dan sakit katil.
-Mencegah luka akibat pendedahan berlebihan kepeda unsur-unsur semulajadi.
-Membantu pengaliran darah dan mengurangkan ketulan darah; mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
-Mencegah dan mengubati masalah-masalah yang disebabkan oleh ginekolgi. Produk ini sesuai untuk kaum wanita.
-Membantu proses tumbesaran kanak-kanak,terutamanya menigkatkan daya mental.
-Berkesan untuk penjagaan kulit dan membantu melambatkan proses penuaan - menjadi rebutan ramai.
Kapsul SNE merupakan satu makanan kesihatan terbaru di pasaran yangtelah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan menerusi nomborberdaftarnya MAL 20034169TC .