Followers

Sunday, 12 June 2011

Catalyst Products





Hi everyone..Today, i would like to share one of TOP product jgk which are Catalyst products. But, for those yg having skin probs,u can try VCO dlu utk initial la..but,if u want to take more,its okay..So,for those, who wants to purchase,you can contact me okay!


Catalyst's HOT PRODUCT!
Produk: VCO Softgel Capsule
Harga: RM 39.90 (Semenanjung Msia)
RM 43.90 (Sabah/Sarawak)
[VCO ini dalam bentuk kapsul lembut, dimakan 2 kali sehari dan disapu pada muka]


Produk: Catalyst Collagen
Harga: RM 59.90 (Semenanjung Msia)
RM 65.90 (Sabah/Sarawak)
[15 sachets*3 grams each]


Produk: VCO Pure Oil
Harga: RM 39.90 (Semenanjung Msia)
RM 43.90 (Sabah/Sarawak)
[VCO ini dalam bentuk cecair, diminum dan boleh disapu pada bahagian kulit bermasalah]


Produk: Catalyst Fibre Drink
Harga: RM 59.90 (Semenanjung Msia)
RM 65.90 (Sabah/Sarawak)
[15 sachets per box]


Produk: MIND STAR (Brain Booster Nutrients Supplement)
Harga: RM 59.90 (semenanjung)
               RM 65.90 (sabah&sarawak)


[15 sachets*25g each]





Produk: VCO Hair Treatment
Harga: RM 39.90 (Semenanjung Msia)
      RM 43.90 (Sabah/Sarawak)


Produk: VCO Hair Revitalizer
Harga: RM 39.90 (Semenanjung Msia)
       RM 43.90 (Sabah/Sarawak)



Okay guyz..Above are the products that i offer and provide..Kalo korang2 nak order, korg leh email kat beeadaweeyeah@gmail.com dalam format kat bawah:


1) Nama
2) No Telefon
3) Product yg korang nak + Quantity
4) Alamat




Kalo korg ade ape2 soalan/pertanyaan,leh email bee k? :)
Lepas i dapat email korang,by then,i give my acct num yer:) Good news for sape2 yg dok kat Labuan, xde postage fees akan d kenakan sbb i akan try deliver terus okay..Thank you semua~ :)

Thursday, 9 June 2011

Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil Catalyst)



Hi..Today,i would like to share about kelebihan2 minyak kelapa dara ni.I am sure, korg mesti pernah dgr pasal mnyk kelapa dara ni kan?... Tp,what's actually minyak kelapa dara ni kan?..Actually,minyak kelapa dara ni bagus sngt utk rutin harian kita..So,let me explain to u the advantages.


Antara kebaikan dan khasiat :

Mengurangkan kadar kolestrol 
- ia sendiri tidak mengandungi kolestrol . Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolestrol yang tinggi .


Mengawal kencing manis
- Pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.


Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut 
- Anti oksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas.


Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
- Mengatasi pembentukan lak pada pembuluh darah yg menjadi faktor punca serangan jantung.


Tubuh lebih tahan serangan penyakit
- Memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungsi dan anti protozoa.


Mendapat kembali keanjalan,kelembutan kulit
- Mempercepatkan pergantian sel-sel kulit yg mati dengan sel yg baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.


Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang
- Sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yg menculupi untuk pertumbuhan maksima


Terhindar dari gejala alahan
- Minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine


Mengelakkan risiko sakit kanser
- Memusnahkansebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.


Keadaan berdengkur akan hilang
-  Saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.




Friday, 3 June 2011

5 tips utk di amalkan

Hi guyz..welcome back.hehe..I would like to share some tips la sbb ye la..Kdg2,,perempuan ni..berat badan adalah satu bnda yg kite slalu pikiak..betoi dok? especially kalo berat naek..(sape stuju? angkat tgn smbil pusing2:P) hehe
So, since i ade terbace 1 magazine ni,i nak share la kat korg2..sharing is caring rite?:P hehe..

1)Simpan sebuah jurnal / diari diet
     Act, langkah ni membantu kita lebih rasional sewaktu memilih makanan kita. So,kirenye berat badan kite x     turun2 jgk after kite record,mesti ade yg x kene..mesti ade yg terlebih ape2 kan..So,kene lakukan betul2 la..hehe

2) Jangan terlalu memaksa diri
     Yeap,Don't force urself sgt...Sekiranya u ols merendahkan lagi tahap pengambilan kalori dlm tempoh ini,mmg la cpt langsing. Tp,usaha yg telampau maybe akn mmbuatkan tahap metabolisme jugak menurun..Gangguan pada tahap metabolism akan mmbantu penurunan berat meskipun jumlah kalori yg korg ambil semakin berkurang. Kesan nya berat tidak akan turun seperti yg korg impikan. So, kekalkan jumlah pengambilan kalori yg sesuai mengikut aktiviti yg korg lakukan.

3) Banyakkan pengambilan serat dan sayuran hijau 
    Bykan amik sayur2 like brokoli, kubis, asparagus, kacang buncis, bayam dan lain2 sayuran spt cendawan, terung or tauhu yg tnggi protein.

4) Hindari makan malam yang berat
    If korg risau jumlah pengambilan kalori anda terlebih, maka hindari mkn mlm yg berat. Gantikannya dgn pengambilan susu kotak berperisa dan sebiji buah2an..

5) Lakukan aktiviti kecergasan 
      Cuba lakukan aktiviti kecergasan  at least twice a week kerana itulah cara terbaik bagi mmbantu anda mengekalkan berat ideal yg tlh d capai.

Selamat mencuba ^_^